Tradice a rituály s dětmi

Adventní kalendář

Adventní kalendář

Inspirujte se 24 konkrétními nápady, jak s dětmi poznávat zapomenuté tradice,
zdravě vařit, všímavě jíst, rozvíjet vděčnost a naladit se na Vánoce všemi smysly.

Víte, jak chutná sněhová vločka? 
Jaké je to stát se Andělem? 
Co dát dětem na Mikuláše místo sladkostí? 
Jak vyrobit sněhuláka bez sněhu k snědku? 
Kdy chodí sv. Lucie a co znamená hvězdička v jablíčku?

To vše objevíte v Adventním kalendáři.

Stáhni si ZDARMA 

Adventní kalendář

Reference

Kalendář je plný nápadů, jak prožít jednotlivé adventní dny. Paní učitelky mého syna ve školce kalendář s vděčností uvítaly. Moc ráda jsem těmto myšlenkám dala grafickou podobu,
Jitka Davidová
Moc pěkně zpracované úkoly výborné například do adventního kalendáře, pokud se chceme vyhnout přemíře sladkostí. A navíc se tam děti, stejně jako dospělí, dozvědí mnoho zajímavostí o pranostikách a osobách adventního času. Sama jsem se z nich dozvěděla o svatém Ambroži a také jak byla zobrazována Lucie a jaká pranostika se s ní pojí.
Kateřina Částková
Adventní kalendář je plný krásných námětů. Probouzí nejenom v dětech, ale také v dospělých zvídavost, dává pobídky k činnostem a přitom svou jednoduchostí nebrání ve vlastním pojetí a realizaci. Líbí se mi, jak nenásilně vede k dalšímu vyhledání informací o tradicích v předvánočním období. Sama jsem se nechala unést a začala hledat další informace o Ambrožovi... Kartičky s náměty jsou navíc hezky výtvarně zpracované a nenásilně nám připomínají nutnost zamyšlení a zastavení se v čase adventu. Děkuji za nápad i zpracování ve formě perníkových kartiček. Dětem i učitelkám ve školkách se bude tento adventní kalendář určitě líbit.
Eva Žůrková, učitelka v MŠ s praxí přes 40 let a babička 5 vnoučat