Tradice a rituály s dětmi

Jak na Koloběh roku s dětmi

Líbí se vám představa, že se propojíte s koloběhem roku a přinesete oslavu  přírodních svátků, zvyků a tradic k vám domů?

Zajímá vás, jakou energii jednotlivé měsíce nesou? Jak jejich dary využijete v běžném životě k vaší větší pohodě

Chcete mít možnost vybírat si z hromady praktických nápadů pro děti? 

Chybí vám ucelené informace na jednom místě?

Jak na Koloběh roku s dětmi?

S některými tradicemi a zvyky je to pro mě láska na první pohled. Rezonují, ladí a přesně to do sebe zapadá. U jiných to chtělo čas. 

Když byly naše děti maličké, tak jsem dlouho tápala, jakým způsobem prožívat Dušičky a jak a jestli vůbec s nimi mluvit o smrti. Smysl pálení Čarodejnic jsem neviděla a ani netušila, co místo toho podniknout jiného. Neznala jsem žádné aktivity k oslavě letního Slunovratu, které bychom mohli dělat doma. A co teprve Hromnice nebo masopust, to byla výzva!

Zima pro mě v paneláku znamenala šeď a nekonečné čekání na jaro, které se loudalo.

Dneska to mám jinak. 

Koloběh roku nám přináší společnou radost a více propojení mezi námi, a také přírodou okolo. Je kotvou a impulzem k zastavení.

U vás doma to můžete mít stejně. Ukážu vám, jak na to.

Vhodné také pro učitele a průvodce ve školce nebo škole.

Tradicím a zvykům se věnuji už více než 20 let. Nejprve jako vedoucí v přírodovědném kroužku, pak jako učitelka a vychovatelka na malotřídní škole. S narozením našich 4 dcerek se moje vášeň pro koloběh roku a rituály proměnila a prohloubila. Nové zkušenosti jsem získala jako průvodkyně v lesní školce a komunitní škole.  

Často se na mě obrací ženy s otázkami, jak pojmout některé zvyky v kole roku, tak aby jim v tom bylo dobře.

V současné době vytvářím na toto téma také metodické materiály pro pedagogy a pořádám zážitkové setkání:  Koloběh roku pro mámy a dcery.

 

Jak na Koloběh roku s dětmi?

laskavý a hravý průvodce na celý rok

Naladění na rytmus roku

Představte si, že si jemných proměn v přírodě více všímáte a že vás inspirují k laskavosti k sobě, k vnitřnímu klidu a k rovnováze.
Že se zastavíte, vychutnáte si je a více se propojíte s tím, co se kolem vás a ve vás právě děje.

Informace

Teoretický základ v souvislostech a z různých úhlů pohledů : původ jednotlivých zvyků, pojmenování měsíců, vysvětlení energie ročních období a principů stravování v souladu s roční dobou.

Inspirace

Na každý měsíc praktické návody, cvičení všímavosti, odpočinkové i akční aktivity na doma i ven, pranostiky, příběhy, recepty, tvoření nebo úkolová stezka k vytištění. Určitě si vyberete.

S čím můžete každý měsíc počítat aneb co v pořádné dávce inspirace dostanete?

Do tvoření kurzu jsem dala velký kus sebe sama. Dostanete nejen hromadu teoretických informací, vhledů a připravených aktivit, ale sdílím s vámi také svoje 20leté zkušenosti, které jsem načerpala při putování Koloběhem roku. 

S malými dětmi i těmi odrůstajícími. Doma i ve lesní školce, v družině i v prostředí klasické školy.  V paneláku uprostřed sídliště i v dřevěnici na samotě na konci údolí.

A předám vám to, co opravdu žiji a co skutečně funguje. Podpořím vás a najdete si svoji vlastní cestu a objevíte rytmus roku jako zdroj vyživující síly.

Jaká je cena ročního emailového kurzu?

12 eBooků, 12 příloh s pečlivě připravenými materiály a celoroční osobní podporu si cením na 

2 880,- Kč

Cena kurzu na 1 měsíc vás tak vyjde na 240 Kč, což promlsáte jedna dvě:-) A tahle inspirace vám zůstane napořád a můžete z ní čerpat celý život.

Reference

TÉMATICKÉ INFORMACE NA JEDOM MÍSTĚ A KRÁSNÉ TIPY, JAK SE NALADIT NA KAŽDÝ MĚSÍC

„Roční průvodce kolem roku s dětmi se mi moc líbí v tom, že tam najdu jak tematické informace k danému měsíci, tak i inspirativní tipy a osobní sdílení autorky, která jsou často velmi blízká tomu, jak to cítím a vnímám já.

Oceňuju také jednoduché, ale účinné tipy, jak můžu v konkrétním období podpořit své zdraví.

K tisku připravené podněty a aktivity pro děti jsou skvělým doplňkem, díky kterému je snazší se s rodinou naladit na určitý měsíc a plně ho prožít na vlně jeho energie a možností“.
Leona Marčáková
KOLOBĚH ROKU HRAVĚ, NAUČNĚ A ZÁBAVNĚ

„Roční průvodce je inspirativní pomocník, který bych doporučila každé mámě, která chce s dětmi prožívat koloběh roku hravě, naučně a zábavně a která sama nemá dost nápadů nebo času si vše hledat.

Ale nejde jen o aktivity pro děti. Velice se mi líbí pasáže právě pro mámy, jak se na každý měsíc dívat pozitivně, z hlediska příležitosti.

Průvodce se příjemně čte a zajímavé je i Jitčino sdílení, jak to prožívají u nich v rodině.

Oceňuji nápady na pobyt venku a na akční zábavu, při které mi už nebudou mrznout nohy 🙂

Takže se těším, až nové hry i pokusy každý měsíc vyzkoušíme. A že je z čeho vybírat!

Děti se tak přirozenou formou dozví o českých tradicích i přírodních zákonitostech. A já se s radostí obohacuji o další úhly pohledu“.
Jana Horáčková, poradkyně pro zdravý menstruační cyklus a lektorka symptotermální metody
LÍBÍ SE MI, ŽE KURZ JE JAK PRO MĚ, TAK I PRO DĚTI

„Kurz je fakt bezva! Těším se až si prožijeme celý koloběh roku měsíc po měsíci.

Dozvídám se nové věci a hlavně se mi líbí rituály, jak zpomalit, uzemnit se, uvědomit si a vnímat okamžik a zároveň proměny v každém měsíci.

Oceňuju nápadité tipy, jak trávit čas s dětmi venku třeba i v zimních měsících smysluplně a přitom jednoduše.

A úkolová stezka!! Tak ta určitě potěší!“
Hedvika Greplová

Možná se vám právě teď honí hlavou?

Na konci každého měsíce (2O.) vám přijde do emailové schránky eBook a příloha s připravenými materiály. Dostanete jej s předstihem, abyste měli dostatek času si vše v klidu pročíst, naladit se a připravit se na to, co nám chystá další měsíc.

První email vám přijde 2O. prosince a obdržíte v něm také pozvánku do společné facebookové skupiny – prostoru, kde můžete sdílet s podobně naladěnými rodiči.

Společnou cestu začneme 3. ledna. 

 Určitě ano. Většinu aktivit a námětů je možné realizovat kdekoliv a v různém počtu dětí. U některých námětů uvádím poznámku, jak jej zařadit do školkového nebo školního prostředí.

V kurzu najdete hromady nápadů a věřím, že ty „své“  si najdou děti od 2 let do té doby, než jim to začne připadat blbé:-). Každopádně máte na výběr plno variant a možností, jak aktivity přizpůsobit vašim dětem a aktuální náladě.

 

Ano, ale tady je máte v přístupné, srozumitelné a ucelené formě pohromadě.  Čerpala jsem ze všech možných zdrojů a pramenů.  A navíc k nim získáte ještě osobní sdílení a nakouknutí pod pokličku, jak to děláme u nás v rodině. A to je jedna z věcí, které si ženy cení nejvíce.

 Napište mi a určitě se domluvíme.

 

  • A co když se mi nebude líbit?

Je pro mě důležité, abyste byli spokojeni. Pokud zjistíte, že tohle není pro vás, do 14 dnů od doby, kdy vám přijde první eBook, vám vrátím peníze v plné výši. Bez otázek!

Chcete ochutnat nabídku jednotlivých ročních období? A přibrat k tomu děti? 
 
Vydejte se na putování Koloběhem roku a těšte se, co všechno pro vás má nachystané. 

Od inspirace na celý rok vás dělí jenom kliknutí na tlačítko 

Pokud máte v souvislosti s ročním emailovým kurzem Koloběh roku jakýkoli dotaz, 
napište mi na e-mail jitka@tradicesdetmi.cz a já vám co nejdříve odpovím.